Sfatul stylistului! Ce tunsoare să alegi dacă ai peste 40, 50, 60, 70 de ani!

Recomandarile stilistilor in materie de tunsori pentru femeile mature devin din ce în ce mai importante atunci cind treci de prima tinerete si incepi sa te lovesti de norme sociale, prioritati aferente virstei si bineinteles, schimbari ireversibile in ceea ce priveste calitatea parului tau.

00

Sfatul stilistului:

1.Reimprospatati culoarea parului. Folositi nuante de culoarea naturala a parului sau un ton mai deschis.

Stilistii de asemenea sustin, daca aveti culoarea tenului mai deschisa, culorile aplicate parului in nuante mult mai deschise, veti crea impresia ca nu aveti expresie.

2.Daca aveti fire albe, cea mai reusita culoare este cea cu citeva nuante mai deschisa decit culoarea naturala.

Daca parul nu a inceput sa albeasca, atunci culoarea nu trebuie aplicata peste tot parul, ci numai in jurul conturului fetei si capete. Blondele in nuante aurii iar brunetele in caramel moale.

3.Stilistii nu recomanda sa purtati parul lung dar nici sa-l taiati foarte scurt, o lungime medie va fi perfecta. Cu timpul parul se rareste si se inalbeste, dar un par de lungime medie poate fi mai usor de intretinut.

Optati pentru o tunsoare in scari ce va oferi parului volum, si va arata mai bogat.

Daca aveti peste 40 de ani

Inca nu a sosit momentul pentru schimbari dramatice, de stil si culoare. Dar puteti experimenta cu siguranta bretonul, acesta va acoperi ridurile de pe frunte. Mai puteti schimba si culoarea parului. Aceasta va ajuta la reimprospatarea imaginii dar totodata sa ascundeti si firele albe.

Blondelor li se potrivesc suvitele de par intr-o nuanta usoara de auriu, iar brunetelor caramel sau miere. Cel mai bine este cu un ton sau doua mai deschis decit culoarea naturala a parului.

O optiune eccelenta pentru cele mai multe femei de peste 40 de ani ar fi tunsorile in scari. Va arata spectaculos si va oferi podoabei capilare fluiditate şi volum.

Daca o femeie vrea sa fie si seducatoare, atunci parul ondulat este cea mai potrvita alegere.

1

2

3

4

kinopoisk.ru
6

7

8

Daca aveti peste 50 de ani

Daca ati trecut de 50 de ani puteti purta cu siguranta tunsori scurte, si boburi stilizate, si veti arata minunat.

La 50 de ani o femeie este mama, sotie si bunica. Iar toate astea presupun o responsabilitate foarte mare.

Sa nu uitam de faptul ca la aceasta virsta parul in culori deschise ne intinereste, iar culorile inchise ne inbatrinesc.

Culoarea parului trebuie sa fie aleasa tinind cont de tonu pielii si culoarea ochilor.

De exemplu: femeilor cu ochii „calzi” li se potrivesc blondul, iar celor cu ochii verzi, gri si albastri li se potrivesc parul roscat. Culorile de par intunecate se potrivesc femeilor de afaceri, energice si cu un stil de viata activ.

211

222

233

244

255

266

Daca aveti peste 60 de ani

Aceasta inca nu este virsta la care sa-ti stringi parul gri in „cocul bunicii”. Sofia Rotaru, Nina Matvienko, Isabella Rossellini ne arata ce coafuri pot fi purtate la 60 de ani.

O femeie la aceasta virsta trebuie sa dea dovada de bun gust si eleganta. Cea mai buna solutie ar fi o tunsoare scurta pecare poti sa experimentezi diferite stiluri de coafuri.

O tunsoare scurta simplifica foarte mult ingrijirea parului, si va arata intotdeauna modern. Iar daca doresti sa porti parul ondulat, atunci lungimea parului nu trebuie sa treaca de umeri, altfel toata atentia se va indrepta spre git.

411

322

333

344

35

37

51

Daca aveti peste 70 de ani

Se pare ca cu cit suntem mai in virsta, cu atit mai mare taru apare in alegerea imbracamintei, machiajului, si chiar a coafurilor. Puteti insa cu fermitate sa respingeti aceasta teorie.

Oricare ar fi coafura aleasa de o femeie, indiferent de culoarea parului aleasa, frumoasa o face respectul de sine. In acel moment cind ai respectul fata de sine, atunci esti intotdeauna cuiva necesara, ai valoarea si esti atractiva.

Iar coafura e doar un mic detaliu al chipului sau, care adaoga frumusete, feminitate si farmec.

Si tineti minte ca virsta e doar o stare a trupului, si nu a sufletului!

4111

422

433

444

455

466