Remedii naturiste pentru a scăpa de diferite afecţiuni ale pielii

1-311

Pielea – cel mare mare organ al corpului uman, care are un şir de funcţii:

  • protejează de infecții
  • menține temperatura corpului
  • previne deshidratarea
  • ajută să simțiți frigul, durerea şi căldura
  • produce vitamina D

Mulți dintre noi, la un moment dat, au suferit de anumite probleme ale pielii, cum ar fi alunițele, papiloamele, acneea, petele întunecate provocate de vârstă ş.a. Dezechilibru hormonal sau modificarea stilului de viață, sunt principalele cauze ale acestor probleme.

Vă prezentăm câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să scăpaţi de ele:

Cuprins

Alunițele

De obicei apar din cauza factorilor genetici sau expunerea excesivă la soare. Pot fi tratate cu:

– usturoi

Înainte de a aplica usturoiul pe piele, este important să protejați zona din jurul alunitelor cu vaselină sau o bandă adezivă. Aplicați usturoiul zdrobit şi scurs pe alunită, prindeți-l cu un bandaj şi lăsați-l să acționeze 4 ore. Pentru a obține un rezultat mai bun repetați procedeul în fiecare zi.

– ulei de ricin și bicarbonat de sodiu

Amestecați ingredientele până obțineți o pastă. Aplicați-o pe aluniţă şi fixaţi cu un bandaj. Lăsați să acționeze pe timp de noapte. Dimineața clătiți bine cu apă. Repetați procedeul în fiecare seară, până când veți observa rezultate pozitive.

–  oțet de mere 

Înmuiați un tampon de vată în oțet de mere şi aplicați-l pe aluniţă. Fixaţi cu un bandaj şi lăsați să acționeze timp de 8 ore. Repetaţi procedeul regulat, până când veţi obţine rezultatul dorit.

Condiloamele

Există mai multe produse naturiste care pot trata condiloamele.

– bananele

Ungeți cu coajă de banană condilomul în fiecare seară înainte de somn. Deja peste 2 săptămâni veţi scăpa de ele.

– mierea

Aplicaţi mierea pe condilom, fixaţi cu un bandaj şi lăsați să acționeze pe noapte. Acest procedeu vă va ajuta să scăpați mai repede de ele şi să preveniți reapariția lor.

– oţetul de mere

Înmuiați un tampon de vată în oţet, aplicați pe condilom şi lăsați pe noapte. După 24 de ore, aplicați un nou tampon înmuiat în oţet. După un timp veţi observa cum condiloamele se vor micșora şi vor cădea.

– usturoiul

Cu ajutorul sucului de usturoi, puteți scăpa de condiloame într-o perioadă scurtă de timp. Ungeți condilomul cu suc de usturoi, în fiecare seară înainte de somn, sau puteți aplica sucul de 2 ori pe zi.

Papiloamele

Sunt creșteri care apar, de obicei pe gât, axile, pleoape, și partea superioară a pieptului. Aveți posibilitatea să le eliminați prin congelare sau cu ajutorul următoarelor produse naturale:

– oțet de mere

Înmuiaţi un tampon de vată în oţet de mere şi aplicați-l pe papilom. După câteva zile el va cădea.

– Ulei de arbore de ceai

Înmuiați tamponul de vată în apă, apoi adăugați câteva picături de ulei. Aplicați pe papilom şi fixaţi cu un bandaj. Repetaţi procedeul timp de 1 lună, de 2 ori pe zi şi veți observa rezultate pozitive.

– bicarbonat de sodiu şi ulei de ricin

Amestecați bicarbonatul cu ulei de ricin, până obțineți o pastă omogenă. Aplicați pe papilom şi fixați cu un bandaj. Pentru rezultate mai bune, repetați procedeul de 2-3 ori pe zi. Puteți păstra pasta la frigider până la 2 zile.

Petele întunecate

Apar de obicei pe mâini, brațe și pe față. Îmbătrânirea ficatului și expunerea la soare, sunt principalele cauze de apariție a petelor întunecate. Remedii naturale pentru a le îndepărta:

– lămâia 

Înmuiați tamponul în zeamă de lămâie şi aplicați-l pe pete.  În scurt timp veți observa dispariția lor.

– aloe vera

Aplicați gelul de aloe vera pe pete şi lăsaţi-l să acționeze 30 de minute. Utilizați doar gel proaspăt din frunzele de aloe.

– ceapa

Aplicați sucul de ceapă pe petele întunecate. Lăsați să acţioneze 10-15 minute. Repetaţi procedeul zilnic, până când veți observa îmbunatățiri.

– hreanul

Combinați hrean şi oţet, iar pasta obținută aplicați-o pe pete. Veți observa rezultate bune în cel mai scurt timp.

Curăţarea porilor

Atunci când există un exces de grăsime pe piele, aceasta  blochează porii şi face pielea foarte aspră și neatractivă. Mai mult decât atât, aceasta poate duce la infecții. Puteți curăţa porii cu:

 – aburi

Spălați faţa şi stați deasupra unui vas cu apă clocotită, acoperind capul cu un prosop. Aburii vor deschide şi vor curăţa porii. Apoi doar spălați faţa cu apă caldă şi aplicați puţin oţet.

– scrub de zahăr

Exfolierea vă poate ajuta să desfundați porii și să restabiliți aspectul sănătos al pielii. Se amestecă zahăr și lămâie pentru a obține o pastă. Utilizați un tampon de bumbac pentru a incorpora pasta pe zona afectată, apoi se clătește bine cu apă. Acest procedeu face pielea mai fină.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!