Ioga pentru față: întinerire fără injecții


Efectuarea acestor exerciții îți va lua doar câteva minute. Dar dacă îl vei face un ritual zilnic, el este capabil să-ți tonifice pielea și să-ți reîntoarcă ovalul feței fără implicarea chirurgilor.

690x477_0xc0a8392b_4656484291467462828[1]
Ideea acestui complex aparține unei japoneze: ”Dacă în fiecare zi la antrenamentele de yoga îmi antrenez mușchii corpului, de ce să nu-mi antrenez mușchii feței? – s-a întrebat ea.
Pentru efectuarea acestor exerciții nu ai nevoie de covor, de haine speciale sau de cunoașterea anumitor elemente. Tot de ce ai nevoie este o față curată, o oglindă și câteva minute pe care să le petreci doar tu cu tine. Cum funcționează? La fel ca și în timpul antrenamentului clasic. Încordăm și relaxăm mușchii, pentru a-i tonifia și a obține linii exacte, nu o siluetă ștearsă.
Sfat: fă aceste exerciții în fiecare zi după ce îți cureți fața, dar înainte de a aplica crema hidratantă. Așa vei încălzi pielea și ea va asimila mai bine componentele din cremă.

1. NETEZEȘTE FRUNTEA

Exercițiile vor relaxa mușchii și vor scoate tensiunea, dar și vor preveni apariția ridurilor. Strânge ambele mâini în pumni. Fără să scazi tensiunea, du-ți pumnii la tâmple. Ușor masează-le. Repetă de patru ori.

2. ÎNDREAPTĂ GÂTUL

Exercițiul va preveni a doua bărbie și îți va contura ovalul feței.

Fă buzele în față, apoi du-le în dreapta. Vei simți încordat obrazul stâng. Întoarce capul la dreapta, și întoarce bărbia la 45 de grade. Simte încordarea în partea stângă a gâtului. Stai așa trei secunde. Repetă. Apoi fă același lucru în partea stângă.

3. STRÂNGE FAȚA

Exercițiul te va scăpa de riduri. Pune palmele pe pleoape. Apăsă-le ușor și adu-ți palmele în față întinzând pielea feței. Deschide gura, buzele trebuie să capete forma literei ”O”. Apoi deschide gura maxim și ține-o așa cinci secunde. Repetă exercițiul de două ori.

4. STRÂNGE PLEOAPELE

Exercițiul luptă cu ridurile de pe pleoape.

Relaxează umerii. Ridică mâna dreptă în sus, apoi pune vârfurile degetelor pe pleoapa stângă. Degetul mare trebuie să fie la capătul sprâncenelor, iar arătătorul în centrul lor. Întinde încet pielea. Pune capul pe umărul drept, și ține spatele drept. Rămâi așa câteva secunde, și respiră încet pe gură. Repetă același exercițiu cu mâna stângă.