IATĂ 3 motive pentru care ne ALEGEM reciproc. Nimic NU e întâmplător!

1-111

De ce, bărbatul se îndrăgostește exact de această femeie? De ce, femeia a ales din toți cavalerii ei, exact acest bărbat?

Iată 3 motive pentru care ne alegem reciproc:

1. Idealul din subconștient

În subconștientul fiecăruia dintre noi, există imaginea perfectă a reprezentantului de sex opus, și odată ce în orizontul nostru apare cineva, mai mult sau mai puțin asemănător cu această imagine, ne îndrăgostim de ea.
În viaţa fiecăruia dintre noi au loc întâlniri care ne schimbă radical viaţa, întâlniri, când avem doar o mică discuție cu persoana şi înțelegem că iată, e ea – idealul nostru, visul nostru întruchipat. Privind dintr-o parte, o astfel de întâlnire poate părea o coincidență ciudată, când însăși soarta aduce un bărbat și o femeie împreună. Dar, de fapt, astfel de întâlniri nu sunt întâmplătoare. Sunt rezultatul subconștientului nostru în căutarea partenerului perfect.

2. Căutarea narcisistă

Subconștient, ne alegem partenerul care posedă acele calități, pe care dorim să le vedem la noi însăşi. Adică căutăm în partener reflecția idealizată a propriei persoane.

3. Căutarea Oedip

Aproape la fiecare bărbat, într-o măsură mai mare sau mai mică există complexul Oedip, la fel cum şi la femei – complexul Electra. De acea femeia deseori se îndrăgostește de bărbatul care seamănă cu tatăl ei, iar bărbații sunt în căutarea femeii, care seamănă cu mama lor. În cazul în care relația cu părinții este foarte rea, se poate întâmpla și invers – cu cât asemănarea e mai mică, cu atât simpatia e mai mare

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!