Făcea curat în cameră și a găsit asta. Nu și-a putut reține lacrimile…

Trezindu-se dimineață, Julia a observat că soțul ei nu este acasă. În ultimele luni se poartă cam ciudat. Ridicându-se din pat, femeia se pregătea moral pentru a face ordine în casă. A început din dormitor, și a găsit un bilețel pe masa de lucru a soțului. Citindu-l, Julia nu a putut să-și rețină lacrimile:

pismo-1[1]

«Dragă Julia,

Îți scriu în timp ce dormi. În cazul în care mâine te vei trezi și nu mă vei vedea la fel ca înainte. Eu voi fi între două lumi, și îmi dau seama că mă pierd total în una dintre ele. Îmi este frică că într-o zi pur și simplu nu voi putea să mă întorc.

Dacă mâine nu voi înțelege ce se întâmplă cu mine…. Dacă mâine nu-mi voi putea exprima admirația față de tine, și nu-ți voi putea spune cât de mult te prețuiesc.

 Poate mâine nu voi înțelege ce faci pentru mine. Pui bilețele pe ușă pentru a nu încurca bucătăria cu baia. Mă faci mereu să râd, când încalț cizmele fără ciorapi. Continui să discuți cu mine, chiar dacă eu am uitat despre ce este ea. Uneori îmi șoptești la ureche numele nepoților noștri, pentru ca ei să nu-și dea seama că i-am uitat. Mereu ești blândă când eu sunt furios.
Dacă mâine nu voi putea să-ți mulțumesc.
Dacă mâine nu voi putea să-ți spun pentru ultima oară TE IUBESC…
Pentru o veșnicie al tău,
Soț”.

 

Este greu să citești asta fără cuvinte. Chiar și în cazul unei boli grele cum este Alzeihmer, sentimentele adânci pot fi transmise. Nu lăsa acest mesaj de iubire să piară. Împarte-l cu prietenii tăi. Și da! Iubirea există!