Dragule, ia cina fără mine…

A primit din nou un mesaj: ”Draga mea, ia cina fără mine. Am mult de lucru. Voi veni acasă târziu. Te pup”. Este al doilea mesaj în această săptămână. Ea s-a așezat la masa de la bucătărie, și-a turnat un pahar de vin și s-a pus pe gânduri… Copiii au crescut, trăiesc separat, lucrul merge bine, cauciucuri de iarnă a cumpărat, până la sfârșitul serialului preferat mai sunt multe episoade, iar creditul principal a fost achitat. Ar părea că viața și-a intrat în ritm, dacă nu ar fi aceste mesaje. Iată-le, aici, în telefon, toate diferite, dar cu același sens. Doar nu este proastă! Ce s-a întâmplat? Oare i se întâmplă chiar ei? Unde a greșit? Da, fac sex mai rar, dar cine are nevoie de el? În atâția ani s-a transformat în rutină, și nu mai aduce niciun fel de emoții. Sex și gata. Nu în asta e problema. CINE E EA?

j1cp_1[1]

Ea e liberă și divorțată. Este o femeie în floarea vârstei. Muncește în biroul vecin, este drăguță. Are tot ce-și dorește: apartament, mașină, brățări ”Tiffany” și lenjerie de la Victoria’s Secret. Salariul îi ajunge să meargă cu prietenele la munte, sau să ia dejunul la restaurant. Nu cere nimic, dar este gata să ofere unui soț străin bucuria comunicării în afara oficiului. Îngrijită, frumoasă, nu-l chinuie cu telefoane târzii și mesaje de dragoste. Nu vrea să se mărite. Ea doar primește plăcere de la viață și de la sex. De ce nu? Știe că el mai devreme sau mai târziu se va da de gol, că va avea probleme și scandaluri. Ei nu-i este indiferent, dar știe că pentru plăcerea cu ea, el trebuie să plătească. De aceea e pregătită să primească reproșurile soției lui. Sau chiar să-l piardă.

Dar soția procedează mai inteligent. Își schimbă imaginea, garderoba și atitudinea față de situație. Începe să aibă grijă de ea, merge la cursuri de tango, la golf, încearcă picteze și să fotografieze. Creând impresia că nu observă nimic, ea începe să trăiască cu adevărat. Poate să stea ore întregi la salon, și nu-și mai face griji pentru cină. Începe să fie atentă la bărbații din jur, și ei îi răspund reciproc.

Într-o zi își întâlnește soțul. El o vede frumoasă și îngrijită, iar sexul, altădată inutil, îi aduce acum orgasm. După jumătate de an, soțul primește un mesaj, al doilea din această săptămână: ”Dragul meu, ia cina fără mine. Am mult de lucru. Voi fi târziu. Te pup.”

El se așează la masa de la bucătărie, își toarnă un pahar cu vin și cade pe gânduri….