De ce să-ți asculți soțul?

”Dacă în viața mea ar exista un bărbat puternic și rațional, eu l-aș asculta” – această frază o spun în marea lor majoritate femeile nemăritate. Ele sunt absolut convinse că există bărbați care trebuie ascultați, și bărbați care nu trebuie ascultați.

Indubitabil, o femeie poate să aștepte până când în viața ei va apare un bărbat care merită să fie ascultat. Dar e mai simplu să începi de la tine, și să creezi condiții favorabile pentru ca acest bărbat să apară.

Mulți bărbați au căpătat un statut, respectul colegilor, o creștere financiară, și ascultarea femeii de alături.

sm[1]

 

A fi ascultătoarea înseamnă a-ți respecta și a-ți iubi bărbatul.

Când m-am căsătorit, și la noi în ospeție au venit prietenii soțului meu, eu îl ascultat și făceam ceea ce-mi zicea. Dacă el zicea: ”Draga mea, fă-ne, te rog câte un ceai”, eu mă duceam, și făceam. Dacă el spunea ”Acum nu avem nevoie de nimic”, eu înțelegeam că au nevoie să fie lăsați în pace, pentru a discuta anumite subiecte. Cu timpul am observat că autoritatea soțului meu a crescut în ochii prietenilor, ei au devenit mai interesați de părerea lui, și au început să-l respecte mai mult.

Dacă un bărbat este ascultat de soția lui, el va deveni mai sigur pe el, și deci mai puternic. Și cei din jur vor vedea asta și îl vor respecta.

Multe femei se întreabă: ”Cum să-mi ajut soțul să crească din punct de vedere profesional?” – răspunsul e simplu ”Ascultă-l”. Pentru el asta este foarte important.

Recent unul dintre prietenii soțului meu s-a căsătorit. El era mereu independent și avea un caracter puternic. Soțul meu l-a întrebat: ”Cum ți-ai ales soția? După frumusețe?”. El a răspuns: ”După caracter, ea este ascultătoare, delicată, liniștită”.

«Dacă nu am un bărbat pe care să vreau să-l ascult?»

Femeile se plâng că bărbații de lângă ele nu au putere de voință, dar ele nu oferă spațiu pentru dezvoltarea acestor calități. De obicei după ce bărbatul face câteva greșeli, femeia pune cruce, și îl consideră un ghinionist. Pentru ca un bărbat să aibă experiență, el trebuie să greșească.

Care este sentimentul cu care trebuie să-mi ascult soțul?

Unele femei sunt gata îndeplinească orice cerință o are bărbatul de alături. Asemenea femei nu vor fi respectate niciodată, iar în bărbat va progresa despotismul, nu responsabilitatea.

Trebuie să-l asculți rațional. Ascultarea nu este robie, nici umilința, este o decizie asumată de fiecare femeie. Trebuie să înțelegi că tu ai ales să-ți asculți bărbatul.

Practica ascultării

Această practică este importantă mai ales pentru femeile care sunt obișnuite să ia decizii bărbătești.

Când începem să ascultăm, ne îndeplinim menirea de femeie, și condiționăm creșterea calităților bărbatului de lângă noi. Fă un experiment și timp de zece zile ascultă-ți bărbatul. Când îți spune să faci ceva, lasă tot și fă ceea ce spune.

La început va fi complicat, dar rezultatul te va impresionat. Și mai ales îi va impresiona pe ei.

Încearcă să-ți asculți bărbatul. Deschide-i teren de dezvoltare, lasă-l să cadă, să greșească, să facă bătături. Asta îl va căli, îl va face mai puternic, mai bărbat. Și relația voastră va deveni mai puternică!