Cum să-ți schimbi pozitiv viața sexuală

De ce uneori avem probleme cu excitarea? Cum se deosebește dorința bărbatului de cea a femeii? Cum să creezi contextul potrivit pentru sex și cum să înveți să primești mai multă plăcere în urma relațiilor intime?

Duș sau izvor?

Un psiholog a fost întrebat de ce la un moment dat, izvorul dorințelor femeii seacă. Psihologul a răspuns că interesul față de sex este asemeni unui duș. El nu poate seca, doar că uneori jetul de apă este mai slab. Te poți spăla oricum, doar că nu primești aceeași plăcere.

În viața intimă ”jetul” dorinței deseori depinde de context  – circumstanțe și starea psihologică. Potrivit sexologilor, majoritatea problemelor în pat sunt legate anume cu acest factor.

 

Cum să intensifici ”jetul”

Cu toții avem experiențe deosebite, de aceea fiecare dintre noi are un sistem stimulatoriu diferit, care se excită sau nu. Dacă un om are o dorință sexuală aprinsă și locurile publice, pentru altul aceeași situație poate fi un fel de frână.

Vrei să capeți schimbări pozitive în relațiile intime? În primul rând fă două liste: în una menționează tot ce îți aprinde dorința, iar în alta menționează factorii care te împiedică să te implici și să primești plăcere de la sex.

 

Pentru asta, pentru început amintește-ți cele mai plăcute momente erotice care au avut loc în viața ta. Scrie detalii despre fiecare episod.

Apoi gândește-te la episoadele mai puțin reușit. Răspunde la aceleași întrebări.

Analizează ce ți-a ieșit. Găsește legătura și circumstanțele care se repetă. Acum îți va fi mai simplu să-ți dai seama care sunt factorii care condiționează sau curmă dorința. Acesta este un instrument foarte bun pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

 

Ce anume trebuie să faci?

Răspunsul la această întrebare depinde de ceea ce era pe lista ta.

 

Stresul, autocritica și alți factori

Unele femei nicidecum nu se pot relaxa în pat din cauza faptului că sunt complexate de modul în care arată. În loc să se dăruiască, ele se gândesc cum arată corpul lor în timpul actului sexual.

Studiile arată că persoanele care sunt foarte autocritice primesc mai greu plăcere de la sex. Sfatul este simplu: învață să-ți iubești corpul și să-l accepți așa cum este.

Încă un detaliu capabil să-ți taie dorința este stresul. Cum să treci peste el? Oferă-i sistemului tău nervos un semn că totul este în ordine cu tine. Pentru asta poți să faci exerciții fizice, masaj, să dormi bine sau să meditezi.

Capacitatea de primi plăcere în timpul actului sexual este influențată și de încrederea pe care o ai în partenerul tău. Dacă ești geloasă și mereu te gândești că într-o zi ar putea să te părăsească, înseamnă că ești atașată de el pe fon nervos.

Fă o listă cu emoțiile negative pe care le încerci și fă tot posibilul să lupți cu ele.

Stereotipurile sunt un alt factor serios care te privează de plăcerea sexului. Încerci să corespunzi standardelor înalte ale societății. În rezultat, ai mereu senzația că te porți greșit.

Scapă de aceste gânduri! Începe să trăiești și să te bucuri de fiecare minut pe care ți-l oferă viața!