Cum ne ”omorâm” bărbații…

Atunci când nu ești mulțumită de relația pe care o ai, întreabă-te: ”Ce fac eu?”. Înțeleg că probabil te vei gândi că nu ai nicio legătură, și că de fapt bărbații  sunt vinovați. Îți propun un articol care va încerca să explice care este legătura cauză-efect, și cum ”omorâm” bărbăția din bărbații noștri.

ubm[1]

Să vedem care sunt cele mai populare plângeri ale femeilor:

1. Vrem ca bărbații să ne facă cadouri, dar nu știm să le acceptăm.

Vrei ca soțul tău să-ți facă cadouri fără motiv, dar de fiecare dată când le primești, îl întrebi câți bani a cheltuit, și îi spui că banii ar fi putut fi investiți în altceva?

Când bărbații fac anumite lucruri, ei așteaptă de la tine emoții pozitive. Dacă te vede mereu supărată și nemulțumită, crede că nu mai are rost să încerce să te bucure.

2.  Vrem ca bărbații să respecte femeile, în timp ce prin toate acțiunile noastre manifestăm lipsă de respect față de sexul frumos.

Deseori ne plângem că bărbații nu respectă femeile. În același timp, vorbim urât despre alte femei, le criticăm, facem haz pe seama lor. Dacă vrei să fii respectat, respectă!

 

3. Vrei ca bărbații să fie atenți și galanți, dar le blocăm chiar și cea mai mică manifestare.

Vrei să ți se ofere locul în transportul public? Să ți se deschidă ușile când intri? Să fii ajutată cu bagajele? Acum amintește-ți cum reacționezi când bărbații fac acest lucru.  Ești recunoscătoare pentru ajutorul oferit, sau încercă să scapi cât mai repede de ei?

 

4. Vrem să fim ajutate în gospodărie, dar îi criticăm pentru fiecare scăpare.

Atunci când oferim o mână de ajutor cuiva, ne-ar place să fim apreciați pentru ceea ce facem. Nu știu de ce uităm să-i mulțumim bărbatului nostru atunci când ne ajută să facem ceva la bucătărie, dar nu uităm niciodată să-l criticăm. Data viitoare încearcă să zâmbești și să-i mulțumești. .

5. Vrem să ne realizeze visele, dar nu le spunem ce ne dorim.

Din motive neînțelese sperăm că partenerul nostru are capacități de extrasens și ar trebuie să știe ce ne dorim. Adevărul este că dacă nu-i vom spune despre dorința pe care o avem, el nu are de unde să o cunoască.

 

6. Vrem ca bărbații noștri să ne iubească, să aibă grijă de noi, să ne alinte, în timp ce nu avem grijă de noi, și în adâncul sufletului credem că nu merităm să fim iubite.

Dacă vrei să fii alintată și iubită, începe să te alinți singură. Cei din jur se poartă cu noi așa cum ne purtăm noi cu propria persoană. Probabil ai observat că dacă o femeie economisește pentru propriile plăceri, și se simte vinovată atunci când cheltuiește bani, bărbatul ei, cât de generos ar fi, va începe cu timpul să cheltuiască mai puțin pentru ea.

Există o singură ieșire din situație: învață să te accepți, să-ți accepți dorințele. Încetează să te lași pe ultimul loc.