Cele mai rafinate arome de parfumuri din toate timpurile!

În fiecare an, apar noi şi noi mirosuri, există totuşi o serie de parfumuri clasice, care au trecut testul timpului şi sunt recunoscute drept cele mai bune parfumuri damă din toate timpurile. Acestea nu numai că au revoluţionat industria, însă au reuşit să cîştige şi o semnificaţie istorică.

Noi vă oferim un clasament al celor mai bune parfumuri de femei din toate timpurile.

1.For Her, Narciso Rodriguez

1-109

Unul dintre cele mai bune parfumuri din ultimii ani. Însuşi designerul a recunoscut că intenţia lui a fost de a face un cadou pentru toate femeile din lume și să le dea o bucată din el însuși. Baza acestui parfum este senzualul mosc egiptean. Nartsiso Rodrigesa a asociat aroma parfumului cu prima lui dragoste. În plus, parfumul conţine note de vanilie, mosc, lemn, chihlimbar, vetiver, floare de portocal, miere și osmanthus. Un amestec uluitor !

2.Magnetism, Escada

2-105

Acesta este primul parfum de la Escada în stil oriental, și a fost lansat în 2003. Parfumierul Per Burdon a creat un parfum care are puteri magice. Este un parfum pentru femeile care iubesc plimbările în aer liber. Este un amestec din vanilie, mosc, lăcrămioare, lemn de santal, chihlimbar, frezii, iris, coacăze negre, prune, migdale, imortelă, busuioc.

3.212, Carolina Herrera

3-105

Acest parfum este inspirat de stilul de viata metropolitan de elită. Acesta reflectă stilul şi atitudinea faţă de viaţă, un sentiment de libertate, irezistibil. Aroma lui este ca un bilet pentru petrecerile de elită, unde poţi să ai orice pretenţie. Înarmat cu acest parfum triumful este asigurat. Primele note ale parfumului încep cu fructe de citrice, tei şi marakuji, aromă de piper picant şi ghimbir plăcut, înţepător. Aroma de caviar este un plus de originalitate.

4.Obsession, Calvin Klein

4-103

Lansat în 1985 de Calvin Klein, Obsession este un parfum oriental minunat, profund, sexy şi senzual, de durată și puternic, care este la fel de atrăgător astăzi, așa cum a fost la lansare. Evocă senzualitate, și pasiune și romantizm. Este eun amestec intoxicant cu mirodenii și flori, o bază caldă şi obsedantă.

5.Opium, Yves Saint Laurent

5-97

Un parfum atît de senzual ca şi Opium, creat de Yves Saint Laurent în 1977, nu putea să lipsească din lista noastră. Este compus dintr-un amestec exotic floral încîntător de coriandru şi mandarina. Este un parfum cuceritor, care atrage atentia în cel mai pozitiv mod, fara a domina însă simţurile.

6.Shalimar, Guerlain

6-96

Inspirat dintr-o frumoasa poveste de dragoste, însuşi numele acestui parfum rezonează cu aceasta, „Shalimar” fiind tradus „Templul dragostei” în sanscrită. Magia acestui parfum este indiscutabilă, deoarece încă de la lansarea lui, în anul 1925, Shalimar a devenit un trend-setter în sfera parfumurilor orientale. Notele sale de bergamotă, iris, iasomie şi poate puţin mai multa vanilie decît necesar fac ca acest parfum să fie asezat în topul elitelor, fiind preferat de femei din intreaga lume.

7.L’Air du Temps, Nina Ricci

7-96

Un parfum rafinat, profund feminin, captivant din prima secundă, lansat în anul 1948. Te vei simţi copleşită de arome de gardenie, trandafir şi iasomie, învăluite într-o baza de lemn de santal şi crin. Creaţia reprezintă efortul lui Robert Ricci, fiul Ninei Ricci, de a extinde casa de modă a mamei sale şi de a o îndrepta în direcţia esenţelor. Dar formula exactă a parfumului este păstrată secretă timp de aproape 60 de ani.

8.Youth Dew, Estee Lauder

8-86

În anii ’50 ai ultimului secol parfumul era folosit exclusiv pentru evenimente sociale. Estee Lauder a stabilit că acest parfum este potrivit pentru utilizarea în timpul zilei și va avea un preţ moderat. Trebuie să recunoaştem că a reușit să transforme un cadou scump într-un element frumos, ce poate fi utilizat în viaţa de zi cu zi. La baza parfumului există un buchet de flori de ylang-ylang, trandafiri, iasomie şi lăcrimioare, ce trece apoi la parfumul delicat de dulceață de lavandă și narcise.

9.Poison, Christian Dior

9-84

Un alt parfum iconic apărut în 1985. Un parfum născut să fie legendă, impunandu-se rapid printre numele mari ale parfumeriei. Poison este misterios, intoxicant şi revoluţionar, compoziţia sa exotică combinînd armonios note condimentate, fructate şi de ambră, îmblînzite cu miere şi mosc, tocmai pentru a face din acest parfum unul de neuitat.

10.Chanel № 5, Gabrielle Chanel

10-74

Acest parfum legendar are o vechime de 100 de ani, iar el încă nu şi-a pierdut magnetismul și relevanța. Aroma impregnată cu iasomie, trandafir, lemn de santal şi vanilie, fac ca acest parfum să devină un adevărat epitom al parfumurilor din toate timpurile.