Ce e bine să mănânc înainte și după antrenament

1

Dacă te ocupi cu sportul, cu siguranță te preocupă trei întrebări: cum să capeți maxim folos din antrenament, cum să slăbești în timp scurt, cum să arzi o cantitate cât mai mare de calorii și cum să rămâi energic pe parcursul antrenamentului. Există un răspuns sigur pentru aceste întrebări: mănâncă! Mănâncă mâncarea potrivită la timpul potrivit. Hrana dinainte și de după antrenament au o importanță deosebită: ea condiționează arderea grăsimilor, întăresc mușchii și îi restabilesc, și te încarcă cu energie.

De ce trebuie să mănânci înainte de antrenament?

Studiile arată că indiferent dacă mănânci înainte de antrenament sau num organismul tău consumă același număr de calorii. Sportul pe stomacul gol poate duce la pierderea masei musculare: când ești flămând, organismul trece în regimul de ”supraviețuire”.

Ce mănânci înainte de antrenament?

Fruit-and-Nut-Oatmeal-WP[1]

Ideal ar fi ca mâncarea pe care o folosești înainte de antrenament să conțină proteine. Ți-am pregătit câteva idei de bucate care te vor încărca cu energia necesară pentru antrenament:

orezul brun (1/2 de farfurie)
cartofi dulci înădușiți cu broccoli în ulei de măsline
banană cu unt de migdale
smoothie
terci din ovăs cu pomușoare și fructe

De ce trebuie să mănânci după antrenament

În timpul antrenamentului organismul nostru are nevoie de combustibil pe care îl ia din mușchi. La sfârșitul antrenamentului mușchii sunt extenuați. De aceea, după antrenament timp de 35-45 de minute trebuie să bei sau să mănânci produse bogate în proteine și cu un nivel scăzut de carbohidrați. Această mâncare te va ajuta să-ți restabilești energia, își va ”repara” mușchii și va îmbunătăți metabolismul.

 

TeamfoxHealth-Fitness-Food[1]

Acum știi totul despre mâncarea dinaintea și de după antrenament. Nu rămâne la variantele propuse, și încearcă ceva nou pentru tine. Îți dorim antrenamente productive și rezultate impresionante!