Află ce rasă de cîine eşti în funcţie de zodie!

caine

Cîinii sunt animale fantastice cu o inteligenţă deosebită.

Te invitam sa faci cunoştinţă cu rasa de cîine care face parte din semnul tău zodiacal.

Capricorn – Ciobănesc german

Personalitatea acestei rase este distinctă, fiind încrezători şi puternici atît în comportament cît şi în înfăţişare. Este imposibil de redat în cuvinte loialitatea de care da dovadă această rasă şi cît de puternică e legatura emotională pe care o stabileşte cu stăpînii săi. Sunt distanţi cu străinii şi dureaza pînă ajung să cunoască persoanele noi suficient de bine încît să lase garda jos. Sunt atît de inteligenţi încît adoră provocarile mentale, aşa că pot fi dresaţi să facă aproape orice.

Vărsător – Jack Russell Terrier

Jack Russell este un jucăuş înnăscut, şi dacă te-a prins nu ai nici o şansă să scapi. Va trebui să arunci mingea la nesfîrşit. Minge, minge şi iarăşi minge! Desigur, există şi o altă opțiune – poți să-l laşi în voia sorţii să se distreze, dacă tot este atît de vesel! Dar dacă Jack Russell începe să se distreze, există șanse mari ca rezultatul să nu-ţi prea placă. Aşa că, mai bine aruncă-i mingea! Jack Russell nu este doar un umorist ci şi un cîine de vînătoare gata oricînd să se avînte în luptă pentru oricine.

Pește – Ogar Afgan

Ogarul Afgan este una dintre cele mai frumoase rase de cîini. Este un cîine deosebit, cu înfăţiare trufaşă, şi cu o ţinută demnă. Un animal cu o personalitate puternică şi încăpăţînat. Expresia exotica si mersul suplu, elastic si maiestuos, de un stil aparte, constituie caracteristica rasei. Strămoşul lui este marele Ogar Egiptean (Cîinele Faraonilor). O expresie orientală spune că un cîine Ogar Afgan se uită “la tine” dar şi “prin tine”.

Berbec –  Ciobanescul Caucazian

Ciobanescul Caucazian este un cîine de munte, puternic, curajos şi cu stimă de sine. Este mereu gata de luptă puntru apărarea camaradului. În faţa lui inamicul nu are nici o şansă. Un paznic de neegalat ce poate lua decizii în situaţii complexe, un bun prieten a cărui primă calitate este loialitatea. Este şi un încăpățînat înrăit, dacă a decis ceva Alabai – atunci așa să fie!

Taur – Teckel

Cîinii de rasa Basset Hound au un fel de a fi dulce şi gentil care cucereşte pe oricine, sunt statornici şi se comportă exemplar. Adoră să fie în graţiile stăpînului faţă de care manifestă o afecţiune şi loialitate deosebită. Sunt recunoscuţi a fi printre cei mai prietenoşi căţei, nu sunt rezervaţi faţă de străini, leaga repede prietenii şi urăsc să fie lăsaţi singuri.

Gemeni – Husky Siberian

Catelul Husky Siberian este inteligent şi sociabil. Incredibil de frumos și extrem de prietenos. Combinația acestor calități îl face să fie adorabil. Dacă te îndrăgosteşti de Husky, atunci va fi pentru totdeauna. Dresajul este dificil deoarece sunt încăpăţînaţi, au gandirea lor proprie şi vor executa o comandă doar dacă îi inţeleg rostul.

Rac – Border Collie

Border Collie sunt deosebit de inteligenţi şi receptivi, sunt prea inteligenţi pentru a sta toata ziua în casă să lenevească. Dacă are un program amplu de exerciţii fizice, care să îl ţină ocupat, se va întelege minunat cu alte rase. Doar exerciţiile fizice nu sunt suficiente pentru aceşti căţei, ei vor să muncească atît cu mintea, cît şi cu sufletul. Căţeii Border Collie sunt perfecţionişti şi au o dorinţă neobosită de a fi pe placul stăpînului.

Leu – Yorkshire Terrier

Căţeii de rasa Yorkshire Terrier sunt plini de viaţă, inteligenţi şi uneori prea curajoşi. Firi independente, ce nu iau în consideraţie limitele pe care le impune statura lor şi atacă uneori cîini de talie mare. Sunt deosebit de iubitori, devotaţi şi se ataşează mult de familie şi cămin, în timp ce sunt suspicioşi cu străinii. Este vigilent, deosebit de alert şi latră ori de cate ori simte pericolul.

Fecioara – Schnauzer Uriaș

Căţeii de rasa Schnauzer Uriaş sunt inteligenţi şi curajoşi. Au o personalitate puternică, o voinţă de fier, pot fi incăpăţînaţi şi să refuze să execute comenzile, de aceea este nevoie ca stăpînul să dea dovadă de fermitate de inceputul relaţiei. Se pot ataşa în mod special de un singur om, sau de întreaga familie în aceeaşi măsură. Sunt entuziaşti şi viguroşi în toate aspectele vieţii.

Balanta – Chihuahua

Căţelul din rasa Chihuahua este un cîine extrem de devotat ce va forma o relatie foarte puternică cu stăpînul său. Firea lor creativă şi curioasă îi fac sa găsească diferite metode prin care să dobîndească atenţia celor din jur. Stăpînii pentru ei sunt soarele de pe cer, şi au nevoie să petreacă cît mai mult timp în compania lor, să comunice şi să interacţioneze cu ei. Urăşte să fie lăsat singur, chiar şi pentru scurt timp.

Scorpion – Doberman

Sunt foarte eleganţi, fermecători, cu o nobleţe înnăscută. Sunt neînfricaţi şi foarte determinaţi atunci cînd sunt puşi în faţa unei ameninţări sau a unei sarcini de lucru. Sunt fideli familiei dar mai ales unei persoane. Nu sunt atît de agresivi şi periculoşi pe masura reputaţiei, dar trebuie luaţi în seamă. Femelele sunt adesea mai încăpătînate şi mai greu de educat decît masculii.

Sagetator – Amstaff

Catelul Husky Siberian este inteligent şi sociabil. Incredibil de frumos și extrem de prietenos. Combinația acestor calități îl face să fie adorabil. Dacă te îndrăgosteşti de Husky, atunci va fi pentru totdeauna. Dresajul este dificil deoarece sunt încăpăţînaţi, au gandirea lor proprie şi vor executa o comandă doar dacă îi inţeleg rostul.