7 etape ale relației, care duc spre DRAGOSTEA ADEVĂRATĂ!

Partenerul de viaţă îl alegem singuri. Cu toate acestea, pentru a cunoaște iubirea adevărată în viaţa de familie, e nevoie inițial să-ţi cunoști partenerul, să te împrietenești cu el şi doar după aceasta să te îndrăgostești. Mulți cred în mod eronat că dragostea adevărată e cea de la începutul relației. Dar, odată ce romantismul dispare şi ochelarii „roz” cad, partenerii se confruntă cu primele greutăți, primele încercări ale relației. Iar cineva consideră – că dragostea a trecut.

snimok-ekrana-2017-01-29-v-19.51.00-696x360_tumb_660

Dăruirea și răbdarea sunt principalele calități ale iubirii.

Dacă ați decis că  „dragostea s-a terminat”, fiți siguri, ea nici nu a început. Vedeți mai jos șapte etape ale relației, care ne arată că dragostea adevărată vine cu timpul:

1. Etapa florilor şi bomboanelor.

Această etapă durează 18 luni. Este perioada când femeile şi bărbații se îndrăgostesc unul de celălalt, e perioada când în organism se produc hormoni, care te ajută să vezi totul în”roz”. În acestă etapă îţi place totul la partenerul tău. De aceea, nu ar trebui să te grăbești cu decizii de căsătorie, pentru că mai devreme sau mai târziu starea de „amețeală” trece, şi totul revine la locul său.

2. Etapa supra-saturării

În această etapă începeți să priviți clar relația pe care o aveți cu partenerul, multe emoții dispar, începeți să vă deprindeți unul cu celălalt.  În consecință se schimbă şi comportamentul vostru – vă comportați mult mai relaxat şi firesc.

3. Etapa dezgustului

Această etapă este inevitabilă în toate relațiile de durată. Certurile şi scoaterea în evidenţă a neajunsurilor ambilor parteneri, sunt caracteristice pentru această etapă. Vi se pare că cel mai simplu mod de a scăpa de toate acestea, este despărțirea sau divorțul. Însă, separându-vă, în scurt timp veți intra din nou în etapa florilor şi bomboanelor cu o altă persoană, şi veţi trece toate etapele din nou până când veţi ajunge la aceasta, apoi veţi trece la următoarea.

4. Etapa răbdării

La acestă etapă partenerii dobândesc înțelepciunea. Certurile nu mai sunt atât de dramatice, pentru că amândoi știu că cearta se termină, iar relația trebuie să continue. Dacă ambii parteneri fac tot posibilul pentru aşi dezvolta răbdarea, cu timpul vine şi înțelepciunea. Aceasta e lege.

5. Etapa obligației şi respectului

Este prima etapă a dragostei adevărate, pentru că până aici dragoste încă nu a fost. Partenerii încep să-şi înțeleagă obligațiile, gândindu-se la ce ar putea face şi oferi persoanei iubite.

6. Etapa prieteniei

În această etapă partenerii devin foarte apropiați şi au încredere totală unul în celălalt. Etapa prieteniei deschide calea către dragostea adevărată.

7. Etapa dragostei adevărate

Spre dragostea adevărată e un drum foarte lung, trecând împreună prin etape şi situații complicate ale vieții. Dragostea adevărată – nu e ceea ce cade din cer, cum consideră mulți. Pentru dragostea adevărată, matură, omul trebuie să crească şi să renunțe la prejudecăți şi egoism.

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!