10 filme excepţionale despre şi pentru femei!

Vizionînd aceste filme îti vei schimba viziunea asupra multor lucruri, şi  vei privi lumea cu alţi ochi!

1.Întoarcerea

1

Raimunda trăieşte în Madrid cu fiica ei, Paula şi cu soţul său, Paco, un alcoolic care este tot timpul beat. Sora ei, Sole, este divorţată şi lucrează clandestin ca stilist pentru femei. Cele doua femei şi-au pierdut părinţii într-un incendiu care a avut loc în La Mancha, oraşul lor de origine, cu mulţi ani în urmă. În orăşelul respectiv nu mai ramane decat Paula, care vorbeşte despre sora ei ca şi cum aceasta ar fi încă în viaţă. Cînd la randul ei moare, situaţia se schimbă şi trecutul se întoarce, într-o întorsătură de situaţie plină de mister şi supans.

2.Dacă aceste ziduri ar putea vorbi

2

Filmul descrie trilogia unor poveşti aflate în aceeaşi casă, dar cu persoane diferite care se perindă în timp de aproape 40 de ani, mai exact dramele şi crizele unor femei legate de problema avortului şi sarcinilor neaşteptate şi despre alegerea lor în a păstra sau nu copilul.

3.Carol

3

In anii ’50, o tînără pe nume Therese, ce munceste la un magazin din Manhattan face cunoştinţă cu o femeie mai în vîrstă pe nume Carol. Între ele are loc o atracţie. Între timp, Carol trece printr-un divorţ dificil cu soţul ei neglijent, Harge. Ea încearcă să păstreze custodia fiicei lor, Rindy. Harge este suspicios in legatura cu relatia celor doua femei. Therese ia parte la lupta celor doi care dezvaluie aspectele sexuale ale lui Carol. Cu toate acestea, relaţia lor de prietenie continuă să crească şi lucrurile vor scapa un pic de sub control.

4.Servitoarea

4

Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism.

5.Cititorul

5

„Cititorul” este inspirat din romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent și o femeie mai în vîrstă.

6. Dragoste și prietenie

6

Lady Susan, care a rămas văduvă de curînd, devine tot mai hotărîtă să găsească doi soţi: unul pentru sine şi unul pentru Frederica, fiica ei naivă, care nu ştie cum să îşi exploateze încă atuurile tinereţii. Însă după ce se implică într-o relaţie controversată cu un bărbat însurat, lady Susan va trebui să facă faţă nu numai armelor seducţiei, ci şi decepţiei, inimii frânte şi bârfelor care se înteţesc şi devin mai răutăcioase ca oricând.

7.Pe sub piele

7

Protagonista filmului este Scarlett Johansson, în rolul unei extraterestre sexi, care călătoreşte pe o autostradă din munţii Scoţiei în căutarea oamenilor singuri pe care îi seduce apoi îi trimite pe planeta ei. Viaţa pe pămînt o schimbă şi în curînd începe să fie curioasă şi atrasă de complexitatea oamenilor intrînd în conflict cu propria rasa.

8.Irena Sendler, o inimă curajoasă

8

Irena Sendler a fost o femeie în care iubirea s-a manifestat cu un curaj dezarmant. Irene Sendler este astăzi o poveste reală, este povestea unei asistente sociale din Polonia în timpul celui de-al Doilea Razboi Monial. Putem spune, cu convingere, că aceasta poveste de viata este varianta feminină a unei alte povesti reale, foarte asemănătoare, anume cea a lui Oskar Schindler.

9.Secretul lui Adaline

9

După ce a reuşit, în mod miraculos, să rămînă la varsta de 29 de ani timp de 80 de ani, Adaline Bowman, duce o viaţă solitară, nu s-a apropiat de nimeni de teama să nu îi descopere cineva secretul. Întalnirea întîmplătoare cu carismaticul filantropist Ellis Jones îi trezeşte pasiunea pentru viaţă şi dragoste. Cînd un week-end petrecut alături de Ellis şi părinţii acestuia ameninţa să îi dezvăluie secretul, Adaline ia o decizie radicală care îi va schimba viaţa odata pentru totdeauna.

10.Vieţile secrete ale Pippei Lee

10

Ajunsă la vîrsta de 50 de ani, Pippa Lee este mama a doi gemeni şi soţia devotată a unui editor cu 30 de ani mai batrîn decît ea, motiv pentru care, atunci cînd soţul ei Herb decide să părăseasca împreuna oraşul New York şi să se stabilescă într-o comunitate de pensionari din Marigold Village, femeia nu reuseste să se adapteze la noul stil de viată şi traversează o perioadă dificilă, care o aduce în pragul unei crize nervoase.